Het Kanaal

Praktijk voor Endodontie

Het Kanaal is een tandartspraktijk gespecialiseerd in wortelkanaalbehandeling of endodontologie. Deze specialisatie binnen de tandheelkunde legt zich toe op de behandeling binnenin de tand.

Een wortelkanaalbehandeling is voor een tandarts een moeilijk, stresserend en vervelend werkje. Het Kanaal is uitgerust met een speciale microscoop en laser die deze ingreep een stuk vereenvoudigen. Wij koppelen deze innovatieve infrastructuur aan sterke hygiënische normen en een aanpak die berust op vertrouwen. Onze patiënten kiezen voor onze menselijke aanpak.


Inge Stassen

Endodontoloog

Inge studeerde af in 1996 als tandarts aan de Universiteit Gent. Vervolgens specialiseerde zij zich in de endodontologie aan diezelfde universiteit, en begon in 2005 met Het Kanaal. Daarnaast behaalde zij haar Master in de muziek aan het Conservatorium Gent. Om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken zorgt zij voor de muzikale noot. Men noemt haar ook de zingende tandarts.

Imaël Teerlinck

Endodontoloog

Imaël studeerde af in 2013 als tandarts aan de Universiteit Gent. Hij volgde aansluitend een postgraduaat endo aan de Vrije Universiteit Brussel. Sinds januari 2019 is hij werkzaam op woensdag en donderdag in onze praktijk.

Charlotte Van Achter

Praktijkassistent

Charlotte studeerde af als medisch secretaresse en volgde een opleiding management assistent in samenwerking met VDAB en HOWEST Brugge. Sinds juli 2019 werkt zij als assistente in onze praktijk. Zij staat steeds klaar om u vlot te onthalen en uw afspraak te beheren. Daarnaast verzorgt zij de administratie, de voorraden en het algemene onderhoud van de praktijk.

Inge, de zingende tandarts

“De zingende tandarts” is de bijnaam die Inge kreeg tijdens haar eerste Dental Mission in de Filippijnen . Ze is in de eerste plaats fluitiste, kreeg daarna een zangopleiding, en blijft zich verder bijscholen. Muziek is een universele taal, die Inge graag inzet om aandacht te vragen voor de liefdadigheidsprojecten die haar nauw aan het hart liggen. Haar deelname aan Studio Stan is hiervan de perfecte illustratie.

Philippine Dental Mission

Philippine Dental Mission verleent tandheelkundige zorgen aan mensen in de Filippijnen die door financiële of andere beperkingen de kans daartoe niet hebben. Zo is Philippine Dental Mission reeds vier maal op tandheelkundige missie naar de Filippijnen geweest. In samenwerking met de Davao Medical School Foundation en Operation Smile Philippines hebben ze in totaal meer dan 19 000 patiënten kunnen helpen. Inge is actief lid van deze vzw.

Contact & route